ONZE DIENSTEN

Installatietechniek kent voor Alferink geen geheimen.
Wij zijn thuis in alle disciplines.
Van ontwerp tot realisatie denken wij graag met u mee.

Wij leveren meerwaarde

Elektrotechniek

Alferink als partner voor uw elektra

Bij Alferink begrijpen we dat betrouwbare elektriciteit van essentieel belang is. We blijven voortdurend op de hoogte van alle ontwikkelingen in de technologie, zodat we de fijne kneepjes ervan beheersen tot in de kleinste details. Of het nu gaat om sterkstroom, noodstroom, verlichting, communicatie of beveiliging met Alferink bent u verzekerd van veilig en betrouwbaar gebruik van elektriciteit.

Diverse expertises

Onze elektrische afdeling staat klaar om u te adviseren over verschillende expertises. Onze professionals zijn bekend met Gebouwbeheersystemen, Domotica, Datanetwerken, Energiebeheersing, beveiliging en krachtinstallaties. Een prachtig voorbeeld van een allesomvattend elektrisch project is Wila in Lochem.

Toegewijde projectteams

Vanaf de start tot de oplevering staat er een vast team van ervaren en toegewijde vakmensen voor u klaar. Ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en staan garant voor een goed functionerende installatie waar veiligheid voorop staat. Al onze elektrotechnische installaties worden uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en we zijn uiteraard gecertificeerd in deze expertises.

Werktuigbouw

Uw comfort, onze zorg

Bij ons worden uitgebreide vakkennis, praktijkervaring en innovatieve expertise samengebracht in de wereld van werktuigbouwkunde. We laten ons voortdurend inspireren door de nieuwste ontwikkelingen in een markt die duurzaamheid voorop stelt. Wij begrijpen dat u streeft naar een aangename leef- en werkomgeving, waarbij de juiste temperatuur van groot belang is.

Ervaren installateur

Met een team van ervaren professionals bieden wij expertise op het gebied van loodgieterswerk, sanitair, klimaatinstallaties, verwarming, koeling, warmte/koude opslag en luchtbehandeling. Deze specialisaties kunnen naadloos geïntegreerd worden in een geavanceerd gebouwbeheersysteem. Een uitmuntend voorbeeld van ons vakmanschap is het parkpaviljoen van NPDHV, gelegen te midden van de prachtige Veluwe. Hier hebben wij gezorgd voor een parkpaviljoen dat voldoet aan uw comfortverwachtingen of u nu bezoeker bent of medewerker.

Trots op ons vak

Het verenigen van al deze wensen en vereisten is onze expertise, niet alleen bij dit project, maar bij al onze klanten. Wij zijn trots op ons vak. Ook al ziet de klant vaak niet met het blote oog wat ons werk precies inhoudt, hij kan het wel ervaren. Of het nu gaat om warm water dat uit de kraan stroomt, kunstwerken in een museum die onder ideale luchtcondities en temperatuur worden bewaard of een receptioniste die werkt in een comfortabele ontvangsthal – wij realiseren dit soort wensen met precisie en passie. Uw tevredenheid is onze drijfveer.

Nooit uitgeleerd in de techniek

In onze prefab hal in Groenlo aan de zaak worden met precisie ook installaties voorbereid. De nieuwste innovaties worden uitgedacht, ontwikkelt en ontworpen met inbreng van onze eigen expertise. Zo kunnen complete installaties in één keer naar de bouw om daar geïnstalleerd te worden. Bij Alferink raak je nooit uitgeleerd, wij bieden onze mensen dan ook altijd de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen door middel van diverse studies. Persoonlijke groei vinden wij belangrijk.

Regeltechniek

Kloppend hart van uw installatie

Met onze nauwkeurig afgestelde meet- en regelsystemen heeft u de volledige grip op uw klimaatinstallaties. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en programmeren van complete besturingssystemen die zich richten op zowel klimaatbeheersing als energiemanagement. Door onze integrale aanpak en eigen kennis van de installaties zijn wij in staat om alle processen op het juiste moment aan te sturen en volledig te automatiseren zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Visualisatie en rapportages richten wij in op basis van uw wensen.

Wij hebben het hier over het kloppend hart van uw installatie. De installaties van alle disciplines komen hier samen.  

Interesse in de regeltechniek? Ontdek meer!

Ben jij een enthousiaste techneut die graag de touwtjes in handen heeft als het gaat om het aansturen van installaties? Onze collega's begeleiden je met plezier op weg naar het worden van een ervaren regeltechnicus. Wil je meer weten over dit traject? Bekijk dan onze vacature.

Service en onderhoud

Onze storingsdienst staat 24/7 voor u klaar om de beste service en onderhoud te bieden. U kunt ons altijd bereiken op het telefoonnummer 0544-476200.

Wanneer wij een installatie hebben aangelegd blijven wij betrokken en staan wij voor u klaar bij eventuele storingen. Wij begrijpen dat een storing aan uw installatie grote impact kan hebben. Daarom weten wij als geen ander dat een antwoordapparaat of computerstem uw probleem niet kan oplossen. U heeft een echte monteur nodig! Onze serviceafdeling vormt het visitekaartje van ons bedrijf. Onze vakbekwame medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat om u te helpen. Als een oplossing via internet of telefoon niet mogelijk is, komen zij persoonlijk langs om de storing te verhelpen.

Passend maatwerk

Of het nu gaat om regulier of planmatig onderhoud van uw technische installaties, wij bieden maatwerk dat aansluit bij uw specifieke situatie. Het onderhoud kan worden vastgelegd volgens de norm NEN 2767 of in een contractvorm die u verkiest. Wij zorgen voor heldere rapportages en verstrekken eerlijke informatie. We gaan de uitdaging aan om een 100% betrouwbare werking van uw installatie te garanderen.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via service@alferink.nl of bel naar 0544-476200. Onze professionals staan u graag te woord.

Onze kwaliteit wordt bevestigd door onze certificeringen

Benieuwd wat Alferink voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze professionals staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Bijna 50 jaar ervaring
Totale ondersteuning
Duurzaam bouwen