Ontdek Alferink

Met Alferink als duurzame installatie partner.

Onze missie

Alferink wil een flexibele partner zijn die allround technische installaties ontwerpt, realiseert en onderhoudt in Midden- en Oost Nederland. Dat doen we graag op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze. Altijd met vakmanschap, hoogwaardige producten en een gezonde drang naar innovatieve oplossingen. De toekomst begint tenslotte vandaag!

Onze visie

Nooit achterover leunen op basis van het verleden maar iedere dag leren en innoveren op weg naar een verantwoorde toekomst. Alleen met blijvende investeringen in onze mensen zijn we in staat om op wensen en verwachtingen van onze klanten te kunnen inspelen. Zo realiseren we vooruitstrevend maatwerk in een continue veranderende markt.

Onze kwaliteit wordt bevestigd door onze certificeringen
MVO

Verantwoord omgaan met mens, milieu en maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gebaseerd op de pijlers People, Planet en Prosperity. Dat klinkt tegenwoordig als muziek in de oren. Bij Alferink spelen deze aspecten echter al vanaf de oprichting in 1975 een belangrijke rol. Fatsoen, respect, verantwoording, naleving van regelgeving, transparantie en aandacht voor alle belanghebbenden zijn vaste waarden waaraan wij ons dagelijks confirmeren.

People

Verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij: Invullen met goed en sociaal werkgeverschap en met ondersteuning van goede doelen, sport en cultuur. Je kunt ons vinden bij menig sportclub waar onze medewerkers betrokken bij zijn. Ook dragen wij bij in het sportabonnement van onze medewerkers, een gezond lichaam vinden wij belangrijk. Samen zijn wij team Alferink, met elkaar, voor elkaar.

Planet

Milieubewust handelen en respect voor onze omgeving: Wij streven naar duurzaamheid door het inzetten van milieuvriendelijke productie- en transportmiddelen. Daarnaast optimaliseren wij onze productieprocessen door het efficiënter gebruik van grondstoffen, het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen (zie onze CO2-voetafdruk hieronder), het scheiden van afval en het maximaliseren van recycling. Bovendien informeren wij onze klanten over het belangrijke onderscheid tussen energiegebruik en -verbruik.

Prosperity

Naast het streven naar economisch rendement, integreren wij ook maatschappelijk welzijn in onze besluitvorming om onze doelen te verwezenlijken. Het achterlaten van een positieve impact op de wereld is een vraagstuk dat bij ons nooit uit het oog wordt verloren. Wij zetten hier als voorbeeld terecht op het podium de Noabers van Duchenne, al jaren krijgen zij onze support in hun strijd.

Historie

Ons Achterhoeks familiebedrijf is opgericht in 1975 en heeft in al die jaren een gestage groei doorgemaakt. Met eigen mensen en eigen middelen.
Alferink is een middelgroot zelfstandig installatiebedrijf. Met een gemotiveerd team van nuchtere en loyale vakmensen zijn we actief in alle disciplines van de installatietechniek. In 2003 is het bedrijf overgedragen aan de 2e generatie die trouw blijft aan de kernwaarden van het bedrijf.

CO2

Alferink al jaren gecertificeerd volgens de CO2 Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vullen wij onder andere in met de CO2 prestatieladder. Bekijk ons certificaat hier.

Met trots kunnen melden wij u dat ons installatiebedrijf zich bevindt op trede 3 van de CO2 prestatieladder, al vanaf 2013 wordt er bij ons een reductieplan gemaakt en uitgevoerd.

Duurzaamheid vormt een kernwaarde binnen ons bedrijf de CO2 prestatieladder is voor ons een leidraad om continu te werken aan het verminderen van onze CO2 uitstoot en onze ecologische impact. Welke footprint op deze aarde laten wij achter, dat is de vraag die wij ons continu stellen. Het is een essentieel onderdeel op onze weg naar een circulaire economie die klaar is voor de toekomst.

April 2023 hebben wij de gaskraan van ons pand definitief dichtgedraaid. Met een dak vol zonnepanelen zijn wij fossielvrij, energieleverend en CO2 negatief.

Wagenpark

Wat betreft ons wagenpark hebben we aanzienlijke stappen gezet om onze CO2-uitstoot te verminderen, aangezien mobiliteit onze grootste bron van uitstoot is.

Anno 2023 rijden al onze personenauto's elektrisch en zijn de eerste vier elektrische bedrijfswagens op de weg!

Natuurlijk is het ook mogelijk voor zowel onze medewerkers als voor u om uw elektrische voertuig op te laden bij ons eigen gebouw. Dit gebeurt met behulp van energie die wordt opgewekt door onze eigen zonnepanelen.

Bekijk onze CO2 prestatieladder factsheet:

In onderstaande video kunt u precies onze routekaart zien die wij gevolgd hebben.

(video is gemaakt tbv Achterhoek Onderneemt Duurzaam "gluren bij de buren" dag in 2022, inmiddels kunnen wij u met trots vertellen dat alle beoogde doelen die wij tot nu toe voor ogen hadden ruimschoots zijn behaald)

Meer informatie over de CO2 prestatieladder kun je vinden in deze link: CO2-prestatieladder.nl

Benieuwd wat Alferink voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze professionals staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Bijna 50 jaar ervaring
Totale ondersteuning
Duurzaam bouwen